Jak se fotí v kadibudce

Mezi mé oblíbené portréty patří ty, které vystupují z tmavého pozadí. Pomocí odrazky nechám vyniknout tvář a pokud bych je dovedla k dokonalosti, jednalo by se o tzv. low key portréty. Pro portréty zblízka ideální záležitost. Oblíbila jsem si je při studiu v jedinečném kurzu Kreativní portrét Moniky Banas a Online školy perfektní fotografie Bryana Petersona PPSOP.

V Boru u Skutče, kde často fotím, na ně využívám místo, které není úplně typické pro fotografování portrétů a oprávněně budí různorodé reakce modelů. Když řeknu klientům, že se jdeme fotit do kadibudky, mám samozřejmě nachystaných 1000 vysvětlení, proč právě tam vznikne skvělá fotka. Klient se často rozesměje, uvolní, ve finále se nám skvěle pracuje. Ti, kteří se v kadibudce fotí opakovaně, jsou naopak nadšení a moc dobře vědí, že výsledek stojí 100% za to.

K obhajobě ohoto zvláštního prostoru, musím říct, že to není obyčejná kadibudka. Má svoji úroveň. Uvnitř visí zarámovaná černobílá sexy fotografie Audrey Hepburn s cigaretou a  nad ní cedulka s nápisem: ZÁKAZ KOUŘENÍ. Naproti zase plakát od Káji Saudka z filmu Barbarella. Součástí jsou i staré dřevěné hodiny, které stále ukazují: za pět minut dvanáct. Genius loci.

Důležité je vychytat správný čas a tím světlo a také podexponování snímku. Hodně záleží na tom, zda chcete dřevěné pozadí přiznat či portrét obklopit černým pozadím a podle toho také podexponujete více či méně.  Model sedí nebo stojí na schůdku, ne uvnitř, aby se ideálně dostal na rozhraní světla z venku a postupnému ztmavování uvnitř.

Pro mě je kadibudka v Boru na zahradě jistota  a rozhodně s ní již počítám jako s plnohodným místem, na které se mohu spolehnout. Místa na fotografování jsou občas originální, ale kdo by tipoval, že snímky níže vznikly na kadibudce?

  • FOTÍM V ATELIÉRU I VENKU

  • POMOHU VÁM VYTVOŘIT KRÁSNÉ RODINNÉ FOTKY 

  • BERU VÁS TAKOVÍ, JACÍ JSTE

  • VÍM, ŽE SE NERADI FOTÍTE

  • UMÍM PRACOVAT S DĚTMI I DOSPĚLÝMI

  • CHCI, ABY VÁS TO BAVILO

Ozvěte se mi!

Ať můžeme nezávazně probrat, co chcete nafotit